مبل کلاسیک ، مبلمان یکی از وسایلی است که جزء جدایی ناپذیر هر خانه ای شده است و بدون آن دکوراسیون خانه کمی ناقص به نظر می رسد. انتخاب یک مبل مناسب به مواردی از جمله دکوراسیون منزل و رنگ دیگر اثاثیه ها، فضای منزل و سلیقه شخصی بستگی دارد. همانطور که می دانید مبل ها انواع و اقسام متفاوتی دارند که در این مقاله به آن ها اشاره می کنیم.
مبل کلاسیک
یکی از انواع مبل هایی که طرفداران بسیاری را به خود اختصاص داده است، مبل کلاسیک می باشد. برای طراحی مبل کلاسیک از اصول طرح های سنتی استفاده می شود و همانطور که می دانید مبل های کلاسیک به جهت منبت کاریشان بسیار معروف هستند. این نوع از مبل ها ماهیتی فاخر و جدی دارند. این خصوصیت به این معنا نیست که وقتی روی آن می نشینید احساس راحتی نمی کنید بلکه به معنی رسمی بودن آن ها است.
مبل های کلاسیک انواع مختلفی دارد که عبارتند از: مبل کلاسیک ترکیه، فرانسوی، راحتی، کلاریسا، ویتوریا، پرادا، پرادا سفید با ترکیب طلایی، مونالیزا، بیانکا، لوئیزا، اسپارتا، کاترینا، سابرینا، سوفیا، آ مبل کلاسیک نجلیکا، استلا و کارملا و … .
مبل کلاسیک ترکیه
یکی از ویژگی های مبل کلاسیک ترکیه منبت کاری های آن است. این منبت کاری ها شامل مناظر طبیعی و گل ها می باشد. برای تولید این نوع از مبل، از چوب های با کیفیت و مرغوب استفاده می شود. مبل کلاسیک ترکیه از سایر مبل های کلاسیک سبک تر بوده و به راحتی جابه جا می شود.
مبل کلاسیک راحتی
برای تولید مبل کلاسیک راحتی، از ویژگی های مبل کلاسیک و مبل راحتی الهام گرفته شده است به این شکل که برگرفته از زیبایی مبل کلاسیک و راحتی، مبل های راحتی است. طراحی آن نیز به این صورت می باشد که تمام اسکلت مبل به وسیله پارچه پوشیده شده و چوب هایی که برای طراحی آن در نظر گرفته شده است فقط در قسمت دسته، پایه و تاج آن قابل مشاهد می باشد.
مبل کلاسیک فرانسوی
یکی از پیشگامان مد از گذشته تا به امروز، فرانسوی ها هستند که زیباترین و لوکس ترین لوازم منزل مانند مبلمان، سرویس خواب و… به آنها تعلق دارد. مبل کلاسیک فرانسوی از طرح های پر طرفدار در دنیا است. در رنگ بندی این نوع از مبلمان ها از رنگ های تیره استفاده نمی شود و بیشتر تلاش بر این است که از رنگ های آبی، بژ، خاکستری و نقره ای استفاده شود.
اگر متراژ خانه شما کم است، می توانید از مبل هایی استفاده کنید که رنگ های روشنی داشته باشد تا فضای منزل شما بزرگ تر دیده شود.
نوع چیدمان و دیزاین مبل کلاسیک
هر مبلی روش خاصی برای چیدمان خود دارد. مبل های کلاسیک نیز از این قائده مستثنی نیست. مبل های کلاسیک باید طوری چیده شوند که در عین حفظ زیبایی، فضای خانه را شلوغ نکند.
در هنگام چیدمان مبل های کلاسیک باید به نقاط کانونی مانند شومینه، پنجره، تلویزیون و کتابخانه توجه نمود که این ها در بخش پذیرایی خانه در نظر گرفته می شوند.
زمانی که وارد یک فروشگاه مبل می شویم، به دنبال مبلی هستیم که طراحی زیبایی داشته باشد. اما این به تنهایی کافی نیست. اگر در مورد ساخت مبل و لوازمی که در تولید آن استفاده می شود، اطلاعات نسبی داشته باشیم، می توانیم انتخاب کامل و درستی انجام دهیم.
مواردی که می تواند به ما کمک کند تا خرید بهتری داشته باشیم، داشتن اطلاعاتی در زمینه نوع چوب، ابزارهای استفاده شده، نوع پارچه و کیفیت دوخت آن می باشد.
اسکلت یا کلاف مبل از مهم ترین مواردی است که در هنگام خرید باید به آن دقت کرد و اگر در زمان خرید این مورد در نظر گرفته نشود، باعث می شود که مبل انتخابی شما عمر کوتاهی داشته و به زودی فرسوده شود. در این میان چوبی که استفاده می شود، از اهمیت زیادی برخودار است.
به این دلیل که چوب ها، ویژگی های خاص خود را دارند و این باعث منحصر به فرد شدن آنها می شود. چوب های مورد استفاده در صنعت مبل و به خصوص مبل کلاسیک عبارتند از: چوب بلوط، راش، توسکا، صنوبر و چوب روسی.
مراحل تولید مبل کلاسیک
تولید مبل کلاسیک مراحل مختلفی دارد که در ادامه به توضیح آن ها می پردازیم.
برش چوب مبل کلاسیک
در مرحله اول چوب ها را به کارگاه برش فرستاده و آن ها را بر اساس طرح انتخابی برش می دهند. مرحله برش از اهمیت بسیار زیادی برخودار است زیرا در صورت اشتباه نمی توان مبل را سرهم کرد. قابل ذکر است که امروزه در ساخت مبل های کلاسیک از فرآورده های چوبی مانند ام دی اف و نئوپان استفاده می کنند.
رنگ کاری چوب مبل کلاسیک
در مرحله بعد که رنگ کاری می باشد، باید به این مورد توجه کرد در صورتی که چوب دارای رنگ پریدگی و خرابی باشد، این نقاط ضعف حتما باید با استفاده از رنگ و سمباده زنی تعمیر شود زیرا با اینکار دوام چوب بیشتر می شود.
بعضی از تولید کنندگان مبلمان کلاسیک جهت بالا بردن کیفیت و دوام کالای خود، بعد از رنگ کاری از پلی استر بر روی اسکلت کار استفاده می کنند و با اینکار رنگ روی چوب را تثبیت و ماندگار می کنند. پلی استرهایی که استفاده می شود دارای دو نوع مات و براق می باشد که با توجه به شرایط از آنها استفاده می شود.
در رنگ بندی مبل های کلاسیک از رنگ های روشن استفاده نمی شود و بیشتر از رنگ های خنثی مانند بژ، سبز روشن، زیتونی، طلایی و کرمی استفاده می شود. از دیگر طیف های رنگی دیگر در این نوع از مبل ها می توان به قهوه ای، سبز روشن، زرشکی، برنزی، یشمی و صورتی چرک اشاره کرد.
رویه کاری چوب مبل کلاسیک
مرحله بعد از رنگ کاری، رویه کوبی می باشد که یکی از حساس ترین مراحل تولید مبل است زیرا رویه کوبی نقش زیادی در زیبایی مبل ایفا می کند. مراحل رویه کوبی شامل تسمه کشی، فنر کشی، قرار دادن اسفنج روی کلاف مبل، کشیدن پارچه و تنظیم آن بر روی مبل می باشد که هر کدام از این مراحل به دقت و توجه زیادی نیاز دارد.
انتخاب پارچه یکی از مواردی است که از اهمیت ویژه ای برخوردار است. پارچه هایی که در تولید مبل های کلاسیک از آن ها استفاده می شود، شامل ساتن، حریر، کتان، زربفت، کرباس و مخمل می باشد.یکی از مواردی که بیشترین توجه خریداران را به خود جلب می کند، نوع و طراحی پارچه است که در ساخت مبل از آن استفاده می شود زیرا بخش زیادی از جذابیت ظاهری مبل به پارچه ای است که در تولید مبل از آن استفاده می شود.
پارچه ای که انتخاب می شود در ماندگاری مبل تاثیر بسزایی دارد که دارای بافت های متفاوتی هستند. بعضی از بافت ها شل و بعضی سفت هستند که این مورد در کم یا زیاد بودن استحکام پارچه تاثیر گذار است.
پارچه هایی که بافت سفت تری دارد، شستن آن راحت تر و از استحکام و طول عمر بیشتری برخوردار هستند. برای مثال پارچه های کتان بافت شلی دارند و ظریف تر روی مبل قرار گرفته و همینطور به خاطر حساس بودن نخ های آن، استحکام کافی را ندارند اما پارچه هایی مانند مخمل بافت مستحکم تری نسبت به پارچه های کتان دارند.
زمانی که شما پارچه های مخملی را لمس می کنید، نرمی و لطافت آن حس خوبی به شما می دهد. نوع دیگری از پارچه ها هستند که در برابر لکه مقاوم می باشند و به پارچه های میکروفایبر شناخته می شود. ترکیبی که برای تولید این نوع از پارچه ها استفاده شده است، نایلون و پلی استر می باشد.
به دلیل استحکام بالایی که دارد، چیزی در آن نفوذ نکرده و به آسانی تمیز می شود. پارچه های میکروفایبر مناسب منازلی است که کودک داشته و احتمال کثیف شدن مبل ها بیشتر می باشد.
اسفنج بهتر است یا فوم؟
در گذشته برای تولید مبل از اسفنج استفاده می کردند اما امروزه به دلیل ماندگاری بالاتر از فوم ها استفاده می کنند که دارای دو نوع سرد و گرم و یا ویژه می باشد و دارای ضخامت 10 ، 13 و یا 15 سانتی می باشد.
فوم های گرم در کوره با دمای بالا ساخته شده و به دلیل چگالی کمی که دارد، برای استفاده در کف مبلمان مورد استفاده قرار می گیرد اما به مرور زمان جا انداخته و از بین می رود. فوم سرد در دمای پایین و با حرارت غیر مستقیم کوره تولید می شود و به همین دلیل حالت ارتجاعی بیشتری نسبت به فوم گرم دارد. به همین علت در کف مبلمان استفاده بیشتری دارد و می توان گفت دوام آن از فوم گرم بیشتر است.
روش تشخیص فوم گرم و فوم سرد
شاید این سوال برایتان پیش بیاید که چطور می توان فوم گرم را از فوم سرد تشخیص داد. برای این که متوجه نوع فوم استفاده شده در مبل شوید، با انگشتتان به مبل فشار وارد کنید و بعد از چند لحظه آن را بردارید.
اگر جای انگشت شما بر روی مبل نماند، آن فوم سرد است و اگر جای انگشت شما باقی بماند، فوم استفاده شده از نوع گرم می باشد. قابل ذکر است که فوم های سرد وقتی در دمای پایین قرار می گیرند، سفت می شوند. پس اگر در فصل های سرد سال اقدام به خرید مبل می کنید، سفت بودن فوم امری طبیعی است و بالتبع وقتی محیط گرم تر می شود، فوم نیز نرم تر خواهد شد.
قیمت مبل کلاسیک
همانطور که می دانید مبل های کلاسیک دارای مدل های مختلفی هستند که هر کدام قیمت های خاص خود را دارند. شما می توانید جهت دریافت مشاوره و اگاهی از آخرین قیمت مبل کلاسیک با کارشناسان ما تماس بگیرید.